sobota 29. augusta 2009

Ratatouille

Myslím, že je nenáležité, aby sme niekoho poučovali, čo je ratatouille... Veď nakoniec vyjde najavo, že my vlastne zmeníme tú francúzsku lahôdku na čosi podobné leču :)
Ale čo už, keď nám to chutí takto? A najlepšia v ňom je tá skvelá šťava...úplná mňamka. Neporovnateľné s tým bežným slovenským (či maďarským?) lečom (paprika, rajčiny).


Čo na to:

1 baklažán,
2 čerstvé papriky,
1 cukina,
2 - 3 zrelé paradajky,
1 väčšia cibuľa,
1 cukina,
2 - 3 strúčiky cesnaku,
3 PL olivového oleja,
trocha čerstvej bazalky, troška estragónu, mčk
soľ (my przníme :-) - dávame aj 2 vajíčka a klobásku alebo párky :)

Ako na to:

Najprv si pripravíme všetky zeleniny,baklažán pokrájame na plátky a osolíme ich. Necháme stáť cca 15 minút. Kým sa z neho uvoľní horkosť, pokrájame ostatné zeleniny. Potom samozrejme pokrájame aj baklažán.Cibuľu s plátkami cesnaku speníme na oleji
a pridáme papriku, cukinu a chvíľu restujeme. Pridáme soľ a po chvíli aj baklažán,trocha olúpaných paradajok, mčk a estragón.
Dusíme chvíľu prikryté.
Zatiaľ pokrájame bazalku a párok/klobásu/. Asi po 5 minútach odkryjeme a prihodíme k zmesi klobásu a zvyšné paradajky. Znova prikryjeme a ešte chvíľu dusíme.Len chvíľku, aby zeleninky boli stále chrumkavé. Potom do zmesi rozklepneme vajíčka a zamiešame,
možno ešte troška osoliť (ak treba) a povariť, na záver vmiešame bazalku.

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...