streda 16. júna 2010

Tagliatelle leccornia

   Tento receptík je dosť rýchlovka ale ešte väčšia bašta, mňamka alebo dobrútka,,, to je fuk, no prosto, ak chcete vidieť vylízané taniere, uvarte túto lahôdku (leccornia - tal. lahôdka). Nebojte sa, aj malý drobec spapká.... samozrejme kvôli nemu treba toto jedlo variť "per partes" :-D  Isteže šampiňóny urobíte extra, aby drobec nemal v svojej papene huby kopec korenia či vegetu. Tie dodatočne pridáte do jedla pre dospelých spolu s dupľou cesnaku a korenia :-) Prcek bude rád, že papká dospelácke jedlo :-D

Čo na to:

Pre 3 - 4 osoby:
1/2 bal. tagliatelle, 2ks kuracích pŕs, menšia cibuľa, 1/2 póru, cesnak, šampiňóny (asi 8 ks strednej veľkosti), 1/2 čL mletej rasce, 1/2 čL sladkej papriky, trocha bieleho korenia (pepř), soľ, trocha vegety, šľahačková smotana, 2 trojuholníkové lunexy alebo 1/2 bambina, na rozriedenie trocha mlieka, olej, pár lístkov bazalky, cca 2 rajčiny (podľa veľkosti)

Ako na to:

Do vriacej osolenej vody dáme variť tagliatelle (môže byť aj iný druh cestoviny).
Na oleji osmažíme cibuľu a pór, prihodíme šampiňóny pokrájané na plátky, pridáme soľ, mletú rascu, korenie, papriku a dusíme domäkka prikryté.Do tejto zmesi vytlačíme 1/2 bambina alebo dva malé lunexy,

prilejeme šľahačkovú smotanu, dobre zamiešame a necháme prevrieť, aby sa spojili chute.V inej panvici opečieme na troške oleja kuracie mäsko pokrájané na kúsky,

okoreníme podľa vlastnej fantázie (ja som ho mala namarinované v gyros korení s olivovým olejom)
a ovegetíme. Kuracinu vložíme do omáčky

a prelisujeme do nej cesnak podľa chuti, pridáme posekanú bazalku a nadrobno krájanú rajčinu.
Cestovinu prelejeme omáčkou.





Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...