tag:blogger.com,1999:blog-4927773040938217452.post6065575795827869570..comments2024-01-10T16:12:52.547+01:00Comments on motýlia :) vareška: Staré cesto (old dough, paté fermenteé) - príprava na pečenie niektorých druhov chleba alebo pečivaAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/18166306739141979881noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4927773040938217452.post-48997552348309710392018-01-09T16:49:03.009+01:002018-01-09T16:49:03.009+01:00Eva, dá sa určite urobiť. Akurát ale tento článok ...Eva, dá sa určite urobiť. Akurát ale tento článok sa týka starého cesta s droždím... teda je to niečo iné. Ak myslíte na prírodný kvások, sourdough, tak na tomto blogu pani o tom píše. Blog píše po maďarsky, ale preložila aj do slovenčiny poniektoré články. Ja som to kváskové staré cesto skúšala, kamarátka ma na to nalákala, ale mne osobne to veľmi nevyhovuje. Fakticky vyrobíte hustý kvások vo veľkom množstve. Preto vydrží dlhšie. Urobíte rozkvas pomocou kvásku, pridáte zasa vodu a ražnú múku a necháte 12 hodín vonku na linke, potom do chladničky a údajne keď sa vám zachce piecť, odoberiete z toho a pečiete. Mne to teda nefungovalo, ale kamoška si to chváli. Ja používam stále rozkvas, k tomu mother dough (MD) a pridávam vždy aj tang zhong (TZ). Tu je odkaz na ten blog, omrknite si to. http://vadkovaszsuli.blogspot.sk/2017/09/kovaszos-oreg-teszta.htmlAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/18166306739141979881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4927773040938217452.post-37659659160043227292018-01-07T19:03:15.742+01:002018-01-07T19:03:15.742+01:00Da sa stare cesto urobit aj z kvasku?citala som ze...Da sa stare cesto urobit aj z kvasku?citala som ze sa pridava aj do niektorych receptov na kvaskove pecenie.Zacala som este iba teraz kvaskovat,este som v tom neni doma😃Evahttps://www.blogger.com/profile/11606120356185114860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4927773040938217452.post-79197334910092811982015-04-10T12:33:52.365+02:002015-04-10T12:33:52.365+02:00Áno, úplne presne si to pochopila. Len treba to ce...Áno, úplne presne si to pochopila. Len treba to cesto radšej rozdeliť do dvoch nádob, alebo jednej dosť veľkej, aby nevyliezlo na policu v chladničke. Cesto kysne aj v nej,čiže trocha zredne oproti pôvodnému vzhľadu...ale tak je to s každým kysnutým cestom... Tak želám veľa zdaru pri pečení :-)<br />niginahttps://www.blogger.com/profile/02347642893379018156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4927773040938217452.post-25778685471010447612015-04-10T12:22:14.396+02:002015-04-10T12:22:14.396+02:00Včera som zamiesila toto "staré cesto" t...Včera som zamiesila toto "staré cesto" tak sa chcem uistiť či správne chápem postup. Cesto mám zamiesené, momentálne spí v chladničke, popoludní po návrate z práce ho vyberiem, premiesim 20 min. samozrejme v pekárničke :-). V sobotu z neho chcem piecť nejaký chlieb a možno aj pečivo z tejto stránky, tak z cesta ráno ukrojím potrebné množstvo pridám podľa receptu a to zvyšné cesto stále nechávam v chladničke do celkovej spotreby. Inak sa mi veľmi páči tvoja stránka stále chodím sem nakúkať a inšpirovať sa ďakujem.MatildaAnonymousnoreply@blogger.com