Čo na to:
paradajkový pretlak, olej, hl. múka (asi 3 čL) soľ, cukor, bobkový list, čierne korenie, cestovinové hviezdičky na zavarenie, údený syr
Ako na to:
Do hrnca dáme trochu oleja, múky a urobíme bledohnedú zápražku, napustíme na to vodu za neustáleho miešania a dáme variť. Vložíme pretlak, osolíme, pridáme cukor, bobkový list a korenie. Do vriacej nasypeme asi dve hrste hviezdičiek (môže byť iná drobná cestovina) a uvaríme domäkka. Môžeme pridať citrónovú šťavu. Z polievky vylovíme bobkový list a podľa možnosti i korenie. Servírujeme s nahrubo postrúhaným syrom (najlepší je údený) a ak máme , pridáme čerstvú bazalku.
Paradajkovú polievku pozri aj
tu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára