Čo na to:
260 ml vlažnej vody, 20 g oleja, 10 g soli, 500 g polohrubej výberovej múky, 17,5 g čerstvého droždia (dá sa nahradiť 1,5 čL sušeného droždia), 5 g cukru
Ako na to:
Do pekárne dáme všetky prísady v uvedenom poradí a zvolíme program: CestoVykysnuté cesto rozdelíme na malé bochníčky (asi 15 ks), necháme 10 min odpočívať.
Potom rozvaľkáme na malé elipsy a stáčame ich do tvaru rožka. Dáme na plech a necháme ďalej kysnúť.
Pred pečením pomašlujeme vajíčkom, posypeme soľou (alebo čímkoľvek chceme - sezam, ľan, rasca, vločky) Upečieme v predhriatej rúre pri 200°C cca 10 - 15 min.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára