Čo na to:
2 šálky múky, 1 vajco, 1/2 kocky droždia, 1 čL soli, pol šálky mlieka, troška cukruAko na to:
1) do vlažného mlieka dáme trocha cukru a rozdrobíme droždie - kvások2) múku preosejeme do misy, klepneme k nej celé vajco, soľ a kvások
3) vyhnetieme cesto, ak je riedke, pridávame múku (ja som omylom pridala hladkú,
ale vôbec to nevadilo, ba možno to bol ok nápad), musí byť hustejšie ako na buchty
4) vypracované cesto prikryjeme a necháme stáť na teplom mieste asi 1/2 hod.
5) cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, trochu ho povaľkáme v múke, vytvoríme
valček a prekrojíme ho na dve časti.
6) každú polovicu valčeka na doske roztlačíme do oválu a potom ho zrolujeme do
tvaru knedle, prikryjeme čistou utierkou a necháme chvíľu ešte stáť
7) do hrnca s väčším priemerom dáme vodu, vložíme parák a mašlovačkou
ponatierame boky nádoby i parák
8) keď máme vriacu vodu, knedle vložíme na parák a prikryjeme pokrievkou,
necháme pariť 20 min.
9) knedle vyberieme na tanier a zo všetkých strán pomastíme olejom
toto je jena nebezpečná stránka, takto večer...knedle milujem :)
OdpovedaťOdstrániťja knedle nejem a ani ich nerobím, ale kupujem. Som maximálne nezodpovedná a lenivá osoba :)
OdpovedaťOdstrániťmotylik tiez oblubuje knedle, hlavne s vepřom, knedlom a zelom :)) a neviem, co z toho viac.)
OdpovedaťOdstrániťobcas sme knedle kupili, ale vzdy boli take akesi drobive a nic moc teda. tak ked som ja prekonala svoju lenivost(lebo tiez som:) vznikli taketo knedle, za ktore som schytala pochvalu.obavam sa, ze kupovane knedle mi uz asi neprejdu :))