Čo na to:
250 g šošovice,2 stredné mrkvy,
1 petržlen,
2 zemiaky (nemusí byť),
1 cibuľa,
5 - 6 strúčikov cesnaku,
majoránka,
soľ,
olej,
hladká múka,
vegeta
Ako na to:
Šošovicu na sitku umyjeme pod studenou tečúcou vodou a aspoň hodinu ju necháme stáť zaliatu vodou, aby nabobtnala.Šošovicu osolíme cca 1 čL soli, varíme spolu s pokrájanou mrkvou, zemiakmi a petržlenom (ja petržlen pokrájam len na väčšie kúsky, ktoré po uvarení vyhodím). Občas zistíme, v akom stave je šošovica, aby sme ju zbytočne nerozvarili. Pripravíme si bledohnedú zápražku z oleja, cibule a múky a keď je zelenina mäkká, zápražku pridáme k nej. Necháme povariť pár minút a ochutíme majoránkou, vegetou. Po odstavení z platne pridáme do polievky prelisovaný cesnak. Môžeme pridať buď čerstvú alebo mrazenú petržlenovú vňať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára