Ako na to:
Z uvedených ingrediencií vymiesime cesto (mlieko zohriať, dať doň kvasnice a vliať do misy s múkou, vajcom, soľou. Masla dám nabudúce o niečo menej, cesto bolo dosť mastné) a dáme ho na teplé miesto vykysnúť .Kým cesto kysne, pripravíme plnku.
Nakrájame cibuľu i slaninu na malé kocky.
V hlbšej panvici zohrejeme maslo, pridáme pokrájanú slaninu a chvíľu ju opekáme, potom pridáme cibuľu a restujeme všetko spolu,
miešame asi tak 10 minút. Dáme vychladnúť. Potom pridáme kyslú smotanu, 3 surové vajcia a mčk a soľ.
Premiešame.
Pripravíme si tortovú formu a vyložíme ju papierom na pečenie.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme do tvaru kruhu s priemerom väčším ako je priemer formy.
Cesto vložíme do formy a povtláčame ho poriadne ku stenám tak, aby boli asi 2 cm okraje.
Cesto posypeme strúhankou
a na ňu rozložíme plnku.
Z malého kúska cesta ušúľame buď mriežku alebo povykrajujeme formičkou nejaké tvary a rozložíme po povrchu, potrieme vajcom.
Necháme ešte chvíľu stáť na teplom mieste a potom dáme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme
25 minút na spodnom rošte pri zapnutom ventilátore. Potom rúru vypneme a koláč dnu necháme ešte 5 - 10 minút.
Podávame teplé. Neohúri, ale dá sa.. dosť dobrý aj zastudena, ale teplý je lepší.
Veru, je to podobné.:-) Tiež niekedy vyskúšam.
OdpovedaťOdstrániť