Čo na to:
350g hladkej múky, 250 g margarínu, 2 dl kyslej smotany, klobása (domáca), tvrdý syr, soľAko na to:
Z múky, margarínu a zo smotany vypracujeme cesto a necháme ho odstáť 12 hodín. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 - 4 mm. Vykrajujeme kolieska, ktoré natrieme rozšľahaným vajcom, osolíme a poukladáme na suchý plech. Na každé cestíčko položíme koliesko klobásy a opäť potrieme vajcom. Zo zvyškov cesta vykrajujeme malé hviezdičky a ukladáme ich do stredu klobásy. Opäť potrieme vajcom, posypeme strúhaným syrom a upečieme v rúre.Keď nieto času a fofrujeme, dá sa príprava zjednodušiť ( alebo :-D odfláknuť) tak, že na spodnú časť cesta položíme klobásu, natrieme vajcom a posypeme syrom
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára