Čo na to:
1,3 kg bravčovej krkovice alebo bôčika, soľ, mčk, rasca, polovica citróna, cesnak, cibuľa, čierne pivo, trocha vývaru, kúsok masla alebo olejAko na to:
Mäso umyjeme a osušíme. Ak by bola na mäse koža, odstránime ju aj s hrubou vrstvou tuku. Malú vrstvu môžeme nechať a narežeme ju nožom na štvorčeky, aby sa tuk pri pečení ľahšie uvoľnil.Mäso osolíme, posypeme rascou a dáme do maslom vymasteného pekáča. My sme k nemu pridali ešte nejaké kuracie stehná, takže sa piekli spolu. (To preto, že moja manželka chcela diétnejšiu verziu a čítala kdesi recept "kurča ála pečená hus" alebo kačica? asi hus, lebo ona kačicu nemá rada).
Na všetky mäsá v pekáči sme dali citrónovú šťavu a poobkladali sme ich plátkami citróna. Citrón som vopred orajbal kefičkou na zeleninu a saponátom a ešte opláchol pár krát studenou vodou.
Potom som ešte nahrubo nakrájal cesnak a cibuľu na plátky a poukladal na mäso. Dali sme to piecť do rúry na 220°C prikryté plechom.
Po pol hodine sme mäso otočili, pridali asi pol hrnčeka vývaru , trocha mčk, deci piva a pieklo sa ďalej. Občas som to až príliš horlivo kontroloval a stále otváral :)) lebo ma omamovala tá vôňa, ani čas som nevnímal.Tak som to aspoň polieval vypečenou šťavou a šprcol k tomu vždy trocha piva.
Ki medzitým uvarila paradajkovú polievku a ešte robila knedle a dusenú kapustu. Išlo nám to pekne odruky.
Ďalej sme mäso piekli odkryté a keď sme zistili, že kuracina je už hotová, vybrali sme ju na tanier a bravčové sme nakrojili, ale tak, aby držalo vcelku a piekli ešte asi 2o minút. No a hotovo.
vypada to cele moc dobre az sa mi slinky zbihaju v hube. nechal bych sa pozvat .-D
OdpovedaťOdstrániť