Čo na to:
350 g čerstvého alebo mrazeného špenátu,
kúsok masla,
2 PL hladkej múky,
400 ml mlieka,
voda,
soľ,
cesnak,
čierne korenie,
1 - 2 vajíčka
kúsok masla,
2 PL hladkej múky,
400 ml mlieka,
voda,
soľ,
cesnak,
čierne korenie,
1 - 2 vajíčka
Ako na to:
Očistený špenát uvaríme v osolenej vode (stačí chvíľu, pár minút, odkedy začne vrieť) precedíme a rozmixujeme. Z masla a múky pripravíme zápražku, popražíme, zalejeme vodou a mliekom a povaríme. Pridáme špenát, soľ a korenie. Necháme chvíľku variť a rozklepneme doň jedno či dve vajíčka, ešte ich povaríme a polievku dochutíme mčk, soľou a prelisovaným cesnakom.
Do hotovej polievky môžeme pridať opraženú žemľu alebo krupicové halušky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára