Čo na to:
karé (asi 7 plátkov), mčk, mexické korenie, 1 cibuľa, hladká múka,
omáčka - 1 konzerva fazule v paradajkovej omáčke, 1/2 malej konzervy "zámocká zmes" (zmes hrášku, kukurice a mrkvy), vegeta, trocha ostrého kečupu
marináda - 6 PL oleja, 3 PL sójovej omáčky, 1 čL chilli omáčky, 2 čL medu, 2 čL ostrej horčice, grilovacie korenie, trocha vegety, trocha tymiánu, 1 čL sezamu, 3 strúčiky cesnaku
Ako na to:
Karé nakrájame na asi 1cm hrubé plátky a naklepeme.
Okoreníme mčk z jednej strany, z druhej strany posypeme mexickým korením a odložíme do chladničky.
Pripravíme marinádu, ktorou budeme potierať rezne - rozmiešame olej, sójovú a chilli omáčku s medom a horčicou a pridáme ostatné koreniny spolu s prelisovaným cesnakom.
Karé potrieme z obidvoch strán marinádou, uložíme na seba do uzatvárateľnej nádoby a ak zostala marináda, nalejeme ju k mäsu. Odložíme do chladničky do druhého dňa (kľudne aj dlhšie).
Karé vyberieme z marinády, zľahka obalíme v hladkej múke. Do panvice si zlejeme olej z marinády a karé rýchlo opečieme.Vyberieme ho na tanier. Do plytšieho tlakáča dáme orestovať pokrájanú cibuľu, zalejeme ju šálkou vývaru alebo vody a vložíme opečené karé. Tekutinu doplníme tak, aby karé nebolo úplne zaliate, ale len aby sa dusilo (cca 3 dl ). Necháme dusiť asi 15 minút.
Fazuľu v paradajkách a časť zámockej zeleniny zmiešame a dáme spolu prehriať. Dochutíme trochu vegetou a ostrým kečupom.
Pripravíme klasické zemiakové placky.
Na zemiakovú placku dáme trocha fazuľovej zmesi a na ňu uložíme rezeň a polejeme šťavou.
P.S. Možno sa niekto čuduje, prečo som Texas rezne dusila. Doma ich obvykle grilujeme a dusenie na cibuli odpadá. No teraz som toto jedlo varila u rodičov a aj keď bolo tak krásne namarinované, dostala som befel, že mäso musí byť udusené. Tak vznikla nová verzia rezňov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára