sobota 16. mája 2009

Haruľa s údeným


Čo na to:

7 ks zemiakov, 7 PL hladkej múky, 2 dl mlieka, 1 dl vody, 7 strúčikov cesnaku, 1 cibuľa, 2 vajíčka, majoránka, mčk, 2 čL soli, tuk na pomastenie plechu, 20 - 25 dg uvareného údeného mäsa

Ako na to:

Zemiaky očístíme, pokrájame a rozmixujeme v mixéri spolu s vodou. Vylejeme do misy, pridáme múku, vajíčka, zohriate mlieko a všetky koreniny. Zamiešame, vznikne cesto, ktoré má konzistenciu ako cesto na zemiakové placky (redšie, ale nie riedke). Mäso pokrájame na kocky a primiešame k zemiakovému cestu. Plech poriadne vymastíme (ja som použila 1 PL bravčovej masti) a vylejeme naň haruľovú masu. Pekne ju urovnáme stierkou a dáme do rúry piecť na 1/2 hodinu pri 200°C. Keď je povrch haruly stuhnutý, potrieme ho lyžicou masti.
Ku koncu pečenia prepneme rúru na infra s ventilátorom.
Nám chutí haruľka s acidkom. Robievame aj placky, ale takto je to menej mastné.
Ak nedáme údené mäso, môžeme počastovať aj vegetariánov :-)

1 komentár:

  1. Toto robieva moja babka :-D Ja robievam na panvici, lebo urobím kolko treba a ostatné mozem nechat a urobim cerstve :-D

    OdpovedaťOdstrániť