Čo na to:
Pre 2 osoby:
300 g kuracích pečienok,
1/2 cibule,
gazdovská slanina (al. oravská, či anglická, ale naj je domáca),
1 kyslejšie jablko,
4 - 5 čL hladkej múky,
2 čL sladkej papriky,
2 čL vegety,
trocha mčk,
trocha majoránky,
ždibec rasce,
ždibec soli
300 g kuracích pečienok,
1/2 cibule,
gazdovská slanina (al. oravská, či anglická, ale naj je domáca),
1 kyslejšie jablko,
4 - 5 čL hladkej múky,
2 čL sladkej papriky,
2 čL vegety,
trocha mčk,
trocha majoránky,
ždibec rasce,
ždibec soli
Ako na to:
Cibuľu nakrájame na polmesiačiky, slaninu na čo možno najtenšie plátky, nie ako tieto moje. Pečienky očistíme, opláchneme a necháme na sitku odkvapkať.Pripravíme si obaľovaciu zmes z hladkej múky a spomínaných korenín.
Do jenskej (alebo inej zapekacej) misy položíme na dno niekoľko plátkov slaniny a pokryjeme ich cibuľou.
Pečienku obaľujeme v múčnej zmesi a zabalíme do tenkého plátku slaninky. (Len zopár, aby to celé nebolo veľmi mastné... a plátky najlepšie skoro priesvitné) Pečienky ukladáme vedľa seba do misy. Aby to nebolo veľmi mastné, viaceré pečienky som obalila iba v múke (nebaliť do slaniny) a naukladala do misy medzi tie, kt. boli obalené slaninou.
Na pečienky som tak hala-bala rozhodila plátky pokrájaného jablka a nakoniec som ich prikryla plátkami slaniny, ktoré som posypala trochou rasce.
No a šup s tým do rúry na 25 minút pri 200°C, celú dobu pečieme odkryté. Pred koncom nachvíľku vyberieme, môžeme troška odhrnúť slaninovú vrstvu a pečienky osolíme.
Slaniny prihrnieme naspäť a ešte chvíľu grilujeme.
Ako príloha sa najlepšie hodí ryža a nejaká zeleninka. Ja som k tomu tak narýchlo zbúchala šalát z papriky, rajčín a cibule.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára