Čo na to:
300 - 350 dg suchej fazule, 2 mrkvy, petržlen, cesnak, saturejka, majoránka, olej, hl. múka, soľ, vegetaAko na to:
Fazuľu preberieme, umyjeme na sitku a vložíme do nádoby s vodou. Necháme stáť a napučiavať do druhého dňa, aby zmäkla. Fazuľu s vodou dáme variť,osolíme a pred dovarením pridáme celistvú nakrojenú zeleninu a cesnak. Zahustíme zápražkou pripravenou z oleja a múky, zalejeme ju vodou vlejeme do vriacej polievky. Necháme povariť a dochutíme rozmrvenou majoránkou, saturejkou, vegetou. Do uvarenej polievky dáme prelisovaný cesnak a rozmäknutú zeleninu vyberieme. (Môžeme späť vrátiť mrkvu roztlačenú najemno vidličkou). Polievka sa podáva s domácimi rezancami alebo s chlebom.Rezance- z polohrubej múky, vajca a vody vymiesime cesto, ktoré buď rozvaľkáme na doske a krájame z neho rezance, ktoré varíme v osolenej vode, alebo cesto dáme do strojčeka na rezance a urobíme ich v strojčeku.
tak tato fazuľovica je naše rodinné jedlo:-) boli časy, keď som ju varila každú sobotu:-) teraz , keď si chceme urobiť sviatok a musím hlavne narobiť veľa rezancov - mňam:-))
OdpovedaťOdstrániťMotýľovci, máte to tu parádne zariadené - tak, ako sa na poriadnu rodinu patrí:-))))
cmuk - pre oboch:-))
femma, my sme tvoj koment zbadali az teraz :( prepac a dakujeme :)
OdpovedaťOdstrániťToto tu vymyslel motylik :)ze budeme zapisovat veci, ktore sa vydarili a chutili, aby sa aj on naucil a ze to bude vraj rodinna tradicia :)chachacha.
a aby sme nezabudli :) cmuk od nas:*
OdpovedaťOdstrániťtak toto je presne taká fazuľovica, akú si pamätám z detstva...naši robievali aj s klobáskou alebo údeným mäsom, ale táto verzia je úplne najsamsupiš :)
OdpovedaťOdstrániť