štvrtok 8. mája 2008

Babkina fazuľovica

 

  Čo na to:

300 - 350 dg suchej fazule, 2 mrkvy, petržlen, cesnak, saturejka, majoránka, olej, hl. múka, soľ, vegeta

Ako na to:

Fazuľu preberieme, umyjeme na sitku a vložíme do nádoby s vodou. Necháme stáť a napučiavať do druhého dňa, aby zmäkla. Fazuľu s vodou dáme variť,osolíme a pred dovarením pridáme celistvú nakrojenú zeleninu a cesnak. Zahustíme zápražkou pripravenou z oleja a múky, zalejeme ju vodou vlejeme do vriacej polievky. Necháme povariť a dochutíme rozmrvenou majoránkou, saturejkou, vegetou. Do uvarenej polievky dáme prelisovaný cesnak a rozmäknutú zeleninu vyberieme. (Môžeme späť vrátiť mrkvu roztlačenú najemno vidličkou). Polievka sa podáva s domácimi rezancami alebo s chlebom.


Rezance- z polohrubej múky, vajca a vody vymiesime cesto, ktoré buď rozvaľkáme na doske a krájame z neho rezance, ktoré varíme v osolenej vode, alebo cesto dáme do strojčeka na rezance a urobíme ich v strojčeku.

4 komentáre:

  1. tak tato fazuľovica je naše rodinné jedlo:-) boli časy, keď som ju varila každú sobotu:-) teraz , keď si chceme urobiť sviatok a musím hlavne narobiť veľa rezancov - mňam:-))
    Motýľovci, máte to tu parádne zariadené - tak, ako sa na poriadnu rodinu patrí:-))))
    cmuk - pre oboch:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. femma, my sme tvoj koment zbadali az teraz :( prepac a dakujeme :)
    Toto tu vymyslel motylik :)ze budeme zapisovat veci, ktore sa vydarili a chutili, aby sa aj on naucil a ze to bude vraj rodinna tradicia :)chachacha.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. a aby sme nezabudli :) cmuk od nas:*

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tak toto je presne taká fazuľovica, akú si pamätám z detstva...naši robievali aj s klobáskou alebo údeným mäsom, ale táto verzia je úplne najsamsupiš :)

    OdpovedaťOdstrániť