nedeľa 21. decembra 2008

Cesnaková polievka

Čo na to:

8 strúčikov cesnaku,
2,5 čL hladkej múky
3 PL oleja
kocka slepačieho al. zeleninového bujónu
1 čL majoránu
troška mletého čierneho korenia (mčk)
soľ
strúhaný syr
petržlenová vňať (alebo iná vhodná)

Ako na to:

Ošúpaný cesnak umyjeme, pokrájame na plátky (2-3 necháme vcelku) a vhodíme ich do rozohriateho oleja, orestujeme
a pridáme múku, restujeme ďalej asi 2-3 minu do jemnej bledohnedej farby,

zalejeme vodou a necháme variť odkryté, aby to nevykypelo. Do vriaceho vhodíme bujónkocku, koreniny a dosolíme podľa úvahy či chuti. Necháme povariť 5 min. Do odstavenej polievky vložíme vňať.

Na teflónovej panvici (na menšom množstve oleja al. masla) si pripravíme krutóny alebo opečieme kolieska z rožkov . Polievku naservírujeme do tanierov a vložíme do nej krutóny, ktoré posypeme strúhaným syrom.

2 komentáre:

  1. Nie je vhodné robit reklamu Knorr-u, majú dost penazí, aby si reklamu zaplatili.
    Nie je majoránka (to je po cesky!), ale majorán.
    Láskavo opravte uvedené chyby!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Opravené. Máte pravdu, ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť