Čo na to:
2,5 hrnčeka polohrubej múky, 2 hrnčeky mlieka, 1,5 hrnčeka kryštál.cukru, 3 vajíčka, 1 PDP, 1hrnček nezomletého maku, 1 hrnček oleja, džem, strúhaný kokos alebo čokoládová poleva
(hrnček = 2,5 dl)
Premiešame a vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme pri 200°C najprv 5 min a potom znížime na 180°C a pečieme asi 20-25 min.
Ešte teplé natrieme pikantným džemom a posypeme kokosom, alebo polejeme čokoládou.
Je to veľmi jednoduchý, ale dobrý koláč. Mak príjemne chrumká pod zubami :). Dá sa naplniť i krémovou plnkou, ale krémové koláče sú veľmi kalorické a ťažké, takže im neholdujeme. Robievam ho často a niekedy ho zvyknem poliať čokoládovou polevou a na tanieri ozdobím šľačkou.
Recept vysielali v televízii.
(hrnček = 2,5 dl)
Ako na to:
Cukor, vajíčka a olej vyšľaháme,pridáme mlieko, mak a múku s PDP.Premiešame a vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme pri 200°C najprv 5 min a potom znížime na 180°C a pečieme asi 20-25 min.
Ešte teplé natrieme pikantným džemom a posypeme kokosom, alebo polejeme čokoládou.
Je to veľmi jednoduchý, ale dobrý koláč. Mak príjemne chrumká pod zubami :). Dá sa naplniť i krémovou plnkou, ale krémové koláče sú veľmi kalorické a ťažké, takže im neholdujeme. Robievam ho často a niekedy ho zvyknem poliať čokoládovou polevou a na tanieri ozdobím šľačkou.
Recept vysielali v televízii.
fajn recept, to vyzkouším, děkuju.
OdpovedaťOdstrániťVitajte Amlie :-) Koláč je hotový za chvíľu, žiadna ťažká cukrárčina :-D ale zato chutí dobre. Budem rada, keď vyskúšate :-)
OdpovedaťOdstrániť