Čo na to:
na marinádu :
1 téglik bieleho jogurtu
3 PL slnečnicového oleja
1/2 čL bieleho (čierneho) mletého korenia
2 čL korenia gyros
1-2 čL oregana
1 čL vegety
4 ks kuracích pŕs , soľ, mleté korenie
3 jablká,
6 - 7 plátkov šunky
6 - 7 plátkov ementálu (alebo iného)
papier na pečenie, 1 PL oleja na jeho pomastenie
trocha strúhanky na vysypanie plechu
Ako na to:
Kuracie prsia rozkrojíme naplocho a môžeme trocha naklepať. Mierne osolíme, okoreníme a vložíme do jogurtovej marinády. Necháme v chladničke do druhého dňa (alebo aspoň pár hodín).Pekáč vyložíme papierom, pomastíme ho (čo najmenej) olejom a vysypeme strúhankou. Mäso z jogurtu vyberieme a pokladieme na papier. Jablká ošúpeme, zbavíme jaderníka, pokrájame na osminky a pokladieme na rezne. Tie potom prikryjeme plátkami šunky a plátkami syra. Pekáč zakryjeme alobalom a vložíme do rúry 180°C na pol hodiny (nepodlievame). Potom odstránime alobal a pečieme ešte chvíľu, kým syr chytí trošku farbu. (Ja som na konci prehodila program na grilovanie na 5 minút - celkovo v rúre asi 40 min )
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára