sobota 24. januára 2009

Gyros soté


  Čo na to:

kuracie prsia, korenie gyros, kečup, Kimbal omáčka alebo iná štipľavá, solamyl na zahustenie, soľ, trocha mrazenej kukurice a hrášku, olivový olej

Ako na to:

Celé korenie gyros rozmiešame v primeranom množstve oleja a naukladáme doň na kocky nakrájané kuracie prsia. Necháme marinovať aspoň 5 hodín. Potom mäso osolíme, dáme do rozhorúčenej teflónovej panvice a opekáme domäkka. Pridáme kečup, Kimbal a zahustíme solamylom rozmiešaným v troche studenej vody. Povaríme.
Mrazenú zeleninu uvaríme v malom množstve vody s čajovou lyžičkou cukru a trochou soli. Vodu scedíme a zeleninu vmiešame do gyrosu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára