utorok 27. januára 2009

Ryba po dolnozemsky


Čo na to:
Pangasius alebo pstruh, hladká múka, červená paprika, mčk, podravka, citrón, soľ, olej,

Ako na to:
Ryby umyjeme, pozdĺž chrbtice rozrežeme na polovice (ja som ich ešte rozkrájala i naprieč, aby sa mi pri tepelnej úprave neprelamovali). Pokvapkáme citrónom, osolíme a necháme pár minút postáť.
Zatiaľ si pripravíme zmes na obalenie. Pomiešame hladkú múku, červenú papriku, mčk a podravku. Rybu obaľujeme v tejto zmesi a rýchlo kladieme do rozohriateho oleja.

Opražíme z obidvoch strán a potom šupneme ešte na 3 - 4 minúty pod gril.

1 komentár:

  1. Práve dnes som to robila na večeru. Zostali len špinavé taniere :o)
    Recept je velmi jednoduchý a dobrý.

    OdpovedaťOdstrániť