Čo na to:
5 bielkov,150 g práškového cukru,
150 g hladkej múky špeciál,
60 g nelúpaných mandlí,
60 g lieskových orieškov,
tuk na pomastenie formy
Ako na to:
V miske vyšľaháme bielky s cukrom a pridáme múku. Lieskovce popražíme v panvici bez tuku. Lieskovce i nelúpané mandle vmiešame do bielkovej zmesi. Cestíčko vylejeme do pripravenej formy srnčieho chrbta. Pečieme v rúre pri teplote asi 160°C asi 15 min a potom teplotu znížime na 130°C a pečieme ešte cca 30 min. Skontrolujeme pomocou špajdle, či je cestíčko už upečené.
Po vybratí z rúry formu i s cestom zabalíme do alobalu a odložíme do druhého dňa.
Skúsila som formu vystlať papierom na pečenie a celkom to fungovalo, PNP sa dal stiahnuť úplne krásne.
a nakrájame na úplne tenučké plátky, ktoré ukladáme na plech a dáme sušiť do rúry pri nižšej teplote (100°C, 15 min) - strážime, aby neprihoreli. Musia byť úplne chrumkavé.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára