Čo na to:
3-4 zemiaky,100 g polohrubej múky,
1/2 PDP,
1 vajíčko,
soľ
Ako na to:
Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté postrúhame a dáme na dosku s múkou, PDP, pridáme vajíčko a štipku soli. Vypracujeme cesto, ktoré sa už nelepí.Rozdelíme ho na dve alebo tri časti a z každej urobíme šúlec.
Z neho potom odkrajujeme malé kúsky, z ktorých robíme malé guličky (o kúsok menšie ako orech).
Pomocou vidličky guľôčku roztlačíme
a potom druhou vidličkou alebo prstom zrolujeme z vidličky dole, čím sa cesto sformuje do typického tvaru gnocchi.Gnocchi varíme vo vriacej osolenej vode. Po uvarení ich ocedíme na site a vhodíme do misy s maslom. Podávame so syrovou omáčkou alebo s rôznymi prívarkami (špenát ap.)
Trochu náročnejšie na čas, ale bavilo ma to . Pripomenulo mi to detské časy na pieskovisku :)).
Taliani majú na prípravu gnocchi drevenú alebo plastovú ryhovanú platničku, na nej to ide asi lepšie. Tu sú moje menej úspešné prvé pokusy na vajíčkovom krájači alebo na dvoch vidličkách :))
Trochu náročnejšie na čas, ale bavilo ma to . Pripomenulo mi to detské časy na pieskovisku :)).
Taliani majú na prípravu gnocchi drevenú alebo plastovú ryhovanú platničku, na nej to ide asi lepšie. Tu sú moje menej úspešné prvé pokusy na vajíčkovom krájači alebo na dvoch vidličkách :))
Hmmm, domáce mňamkovééééééééé :-)))
OdpovedaťOdstrániť