štvrtok 12. marca 2009

Pstruh na cesnaku



 

Čo na to:

2 pstruhy, hladká múka, trocha červenej papriky, 1 čL rasce, trocha mčk, 1 čL vegety, 4 strúčiky cesnaku, soľ, citrón, olej

Ako na to:

Pstruhy treba umyť, očistiť a odrezať hlavu, chvost, plutvy. Túto časť prípravy musí zvládnuť niektorý rodinný príslušník, ktorý to dokáže. Ja to nezvládam. Pre mňa sú materiálom na varenie až hotové filety, keď už nevnímam pstruha ako zvieratko.
Filety oplácheneme pod tečúcou vodou a servítkou odsajeme vodu. Filetky si rozložíme na dosku, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a polhodinku ich necháme v chlade.


Očistíme cesnak, prelisujeme ho, pripravíme si múčno-koreninovú zmes na obalenie (múka, paprika, mčk, rasca, vegeta).


Filety môžeme ešte rozkrojiť na polovice, aby sa s nimi ľahšie manipulovalo na panvici, nebudú sa lámať. Potrieme ich lisovaným cesnakom z obidvoch strán a obalíme v zmesi. Dáme ich hneď smažiť do horúceho oleja.

7 komentárov:

  1. Pstruh je super, ale mňa skôr fascinuje na fotke ten "dresing".
    :-)
    Ak je to tatárska omáčka, tak ste môj človek. Milujem "tatarskú". Nechcem robiť reklamu, ale
    Helmans Tatárska omáčka je najlepšia. Hihi....

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Gabriel, je to tatárska omáčka, ktorú robila moja manželka. Ale áno, Hellmanska je tiež oki :) a s tym pstruhom super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Váš blog som si pridal na stránku, pokiaľ Vám to z nejakého dôvodu vadí napíšte mi

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Motýlik, nemôžete dať ten recept na tatarskú? Privítala by som :-D deckám to veli chutí tak by som vyskusala vasu :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Gabriel, samozrejme, to je ok, vôbec nevadí, skôr naopak :))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. snehu-Lenka, recept nahodíme čím skôr, len čo bude príležitosť :))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. tu najdete tiez nejakych viac ako 3800 receptov pre Vase varenie.

    OdpovedaťOdstrániť