Pangasius pokrájaný na kocky, obalený a odležaný v pikantnom cestíčku, takže po opečení vám v ústach zostáva chuť ako po konzumácii praženej kukurice Mexicorn. Skúste túto prípravu. Jednoduché, nemastné, chutné, jemne pikantné. Proste chutná rybka.
Čo na to:
1 kg pangasius
4 vajíčka,
4 PL hladkej múky,
1čL soli,
1čL vegety,
1 čL mčk,
1 čL mexického korenia,
1 čL grilovacieho korenia,
1 čL horčice,
1/2 citróna,
olej
4 vajíčka,
4 PL hladkej múky,
1čL soli,
1čL vegety,
1 čL mčk,
1 čL mexického korenia,
1 čL grilovacieho korenia,
1 čL horčice,
1/2 citróna,
olej
Ako na to:
Pripravíme si suroviny - umytú rybu (ja som robila z 1/2 kg ryby, takže aj ostatné prísady som dávala iba v polovičnom množstve - bolo to pre 3 osoby)
Do misky si pripravíme hladkú múku, soľ, horčicu, koreninyDo misky vyklepneme i vajcia
a z tejto zmesi vyšľaháme hladké cestíčko
Opláchnutú rybu vysušíme v papierovej utierke
potom rybu pokvapkáme citrónom (podľa ľubovôle), trocha ovegetíme
pokrájame na menšie kocky, ktoré
šupneme do pripraveného cestíčka a odložíme aspoň na hodinku do chladničky. (Zatiaľ môžeme očistiť a uvariť zemiaky). Odležané kocky spolu s cestíčkom kladieme do rozohriateho oleja, troška sformujeme a opečieme po obidvoch stranách.
Po vybratí kladieme na papierovú utierku, aby vsiakla prebytočný tuk. Rybka chutí výborne, vôbec nie je mastná a je mierne pikantná. Mali sme ju so zeleninou a výborne sa k jedlu hodí zaváraná cvikla.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára