Čo na to:
500 g hladkej múky, 250 g tvarohu, (ja som dala iba 125 g) 1 PL olivového oleja, 1 PL octu, 250 ml vody, 25 g čerstvých kvasníc, 1 kopcovitá PL cukru, 1,5 čL soli. Na posypanie - sezam, slnečnica, ľan, hrubozrnná soľ
Potom ich potrieme slanou vodou a posypeme semienkami a hrubozrnnou morskou soľou .
Dáme ich piecť do rúry predohriatej na 180°C a na spodok rúry dáme pekáč naplnený vodou. Pečieme 25 minút.
Takto vyzerajú v reze
Ako na to:
Do pekárne dáme najprv tekuté prísady, potom múku a ďalšie sypké prísady a do stredu kvsnice. Nastavíme program cesto. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 4 časti. Každú rozvaľkáme a stočíme do šulca. Dáme ich na plech s papierom NP, nožom urobíme šikmé zárezy a necháme kysnúť ešte 20 - 30 minút.Potom ich potrieme slanou vodou a posypeme semienkami a hrubozrnnou morskou soľou .
Dáme ich piecť do rúry predohriatej na 180°C a na spodok rúry dáme pekáč naplnený vodou. Pečieme 25 minút.
Takto vyzerajú v reze
2 komentáre:
Vyskúšam cez víkend, potom napíšem. Čo a ako.
Tak som vyskúšal. Bagety boli senzačné, troška som pridal ešte prísady, ale základ je Váš. Super.
Foto z prípravy tu.
Zverejnenie komentára