Tieto tyčinky vznikli improvizáciou kvôli veľkej chuti a pre nedostatok informácií o recepte, ktorý robil akýsi kuchár v akejsi relácii, ktorý som náhodou zhliadla. Možno sa ten program volá Dámsky klub, ale krk by som na to nedala.
Kuchár pripravuje recept, moderátorka mu tam do toho mudruje, lebo asi je platená od počtu slov. Popri tom na spodku obrazovky beží informácia o surovinách v recepte... áno, fakt beží, takže fakt neviem, ako si to dokáže niekto poznačiť?
V archíve Jednotky som hľadala, ale márne a asi aj málo usilovne. Tak som to zimprovizovala a tyčinky sú v pohode. Sú to také maškrtnícke tyčky k televízii :-) . Môj muž ich zavlažoval pivom a my ostatní kofolou :-)
Čo na to:
320 g polohrubej múky150 ml mlieka
3-4 PL vody
1/2 KL kryšt. cukru
1/2KL soli
2 PL oliv. oleja
12 g čerstvého droždia
plnka:
200 g strúhaného syra
200 g údeného vareného mäsa
na potretie:
vajco + 1 PL mlieka
rasca alebo iné semienka
hrubozrnná soľ
Ako na to:
Zo surovín pripravíme bežné kysnuté cesto - či už v domácej pekárni alebo ručne. Necháme ho vykysnúť a potom ho vyklopíme na pomúčenú plochu. Žiadne vaľkanie nebude... len pomúčenými rukami vytiahneme cesto do tvaru obdĺžnika.Hornú polovicu posypeme pomletým údeným mäsom a postrúhaným syrom. Dolnú polovicu cesta preklopíme na hornú a okraje postláčame k sebe. Okolie naplneného cesta posypeme trochou múky.
Nožom, alebo plastovou kartou postupne odkrajujeme 2 - 2,5 cm široké pásy a pootáčame ich v múke, trocha vyšúľame o podložku a vzniknuté tyčinky poprekrúcame, uložíme na plech s PNP a odložíme ich na 30 min dokysnúť. Necháme ich prikryté fóliou alebo utierkou.
Po dokysnutí potrieme tyčky zmesou vajíčka a mlieka, posypeme semienkami a soľou. Postriekame vodou.
Upečieme ich vo vyhriatej rúre 190°C / cca 20 minút podľa želanej farby.
2 komentáre:
Niečo podbné som už dávno robila...výborné.
Pôjdem ich k tebe odkukať. Máš tam kopec inšpirácií :-)
Peknú nedeľu, Evi :-)
Zverejnenie komentára