Na túto mňamku nemožno nikoho nahovárať, lebo isto nepatrí medzi najzdravšie, keďže ide o bravčové mäso a ešte k tomu bôčik.
Môžeme sa však občas učičíkať, že veď len občas a ak natrafíme na pekný chudší bôčik, tak hriech nebude až takýýýý....
No ale pozor! Ak už raz niekto ochutnal, naisto sa stane zááávislýýýý...
Čo na to:
Chudučký bôčik (alebo krkovička) - cca 0,75 kg, 1,5 čL soli,
Marinovacia kašička
1 čl soli, 1/2 čL mletého čierneho korenia,
1/2 čL korenia na steak, 1 čL sladkej papriky,
1 čL sezamu, 1 čL grilovacieho korenia,
1 čL vegety, 1/4 čL chilli, 2 PL worcesterskej omáčky,
1 PL sójovej omáčky, 2 PL kečupu, dijon horčica,
3/4 dcl slnečnicového oleja, 8strúčikov cesnaku,
alobal
Ako na to:
Do vriacej vody vložíme mäso, osolíme 1,5 čL soli a pridáme niekoľko guličiek čierneho korenia (ale nemusíme) a mäso uvaríme domäkka.
Po uvarení a čiastočnom vychladnutí vyberieme kosti, prípadne chrupavky a necháme vychladnúť.
Pripravíme si kašičku - do misky nalejeme olej a vmiešame doň všetky ingrediencie a nakoniec prelisovaný cesnak. Dobre vymiešame, podľa chuti možno pridať aj iné obľúbené korenie, alebo
pridať viac pikantných prísad (iný typ horčice, balzamikový ocot - treba si odskúšať)
Pripravíme si alobal - dostatočne veľký, na ktorý položíme uvarené mäso a lyžičkou navrstvíme kašičku zo všetkých strán. Uzavrieme čo najtesnejšie, vložíme do nejakej uzatvárateľnej plastovej nádobky a dáme na chladné miesto. Na pár dní zabudneme, že táto dobrota existuje.
Necháme odležať minimálne dva dni, ideálne 4 dni až týždeň.
Podávame studené, nakrájané na rezy s chlebom alebo pečivom, zeleninou.
Robievam túto mňamku celkom rada, lebo to nie je nič zložité a toto občerstvenie vždy zaboduje.
2 komentáre:
Tiež ho máš super :-)
nigina dakujem za recept robila som toto masko a nemam slov ake to je uzasne pikantne a chutne
viera
Zverejnenie komentára