Čo na to:
600-700 g br. panenky ( môže byť aj karé) , 1 cibuľa, klobása, oštiepok,šunka, bazalka, tabasco, soľ, mčk,
na trojobal: hladká múka, vajcia, strúhanka, provensálske bylinky, olej na vyprážanie,
na omáčku : 1 PL masla, trocha oleja, 3 čL hladkej múky, 1/2 kocky kuracieho bujónu, 1 čL vegety, 5 - 6 lístkov bazalky, 2 strúčiky cesnaku
na trojobal: hladká múka, vajcia, strúhanka, provensálske bylinky, olej na vyprážanie,
na omáčku : 1 PL masla, trocha oleja, 3 čL hladkej múky, 1/2 kocky kuracieho bujónu, 1 čL vegety, 5 - 6 lístkov bazalky, 2 strúčiky cesnaku
Ako na to:
Panenku umyjeme, osušíme a odblaníme.
Panenku nakrájame na hrubšie ( 3 - 4 cm ) kúsky, ktoré potom narežeme uprostred, ale nedokrojíme ich celkom
Potom ich naklepeme, osolíme, okoreníme mčk a poprskáme tabascom.
Zoberieme plátky šunky, ktoré kladieme na panenku tak, aby nám prikryla prípadné trhlinky, otvory v mäsku.
Na prednú polovicu plátku uložíme kúsok oštiepka, bazalky, kúsok cibule a kúsok klobásy. Druhú polovicu plátku preložíme na náplň
a špáradlami spojíme okraje.
Pripravíme si múku na obaľovanie, vajcia roztrepeme a rozšľaháme s mliekom (na 1 vajco 1 PL mlieka) . Zmiešame strúhanku a provensálske byliny.
Naplnené panenky obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a napokon v strúhanke zmiešanej s provensálskymi bylinkami.
Vypražíme ich v horúcom oleji a vyložíme na servítku kvôli odsatiu prebytočnej mastnoty.
V panvici rozpustíme maslo, pridáme trocha oleja
hladkú múku, trocha popražíme.
Pridáme pol hrnčeka vody, bujón, mčk, rozmiešame, povaríme a dochutíme vegetou. Upravíme si hustotu omáčky podľa potreby - bude asi treba trocha zriediť, ešte minútku povaríme a odstavíme.
Bazalkové lístky pokrájame nadrobno a pripravíme si cesnak (buď rozsekáme nadrobno alebo prelisujeme), premiešame a vložíme do omáčky.
Panenku na tanieri servírujeme so špargľou alebo zelenou fazuľkou preliate bazalkovo-cesnakovou omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára