pondelok 26. júla 2010

Chutná plnená panenka


 

 Čo na to:

600-700 g br. panenky ( môže byť aj karé) , 1 cibuľa, klobása, oštiepok,šunka, bazalka, tabasco, soľ, mčk,

na trojobal: hladká múka, vajcia, strúhanka, provensálske bylinky, olej na vyprážanie,

na omáčku : 1 PL masla, trocha oleja, 3 čL hladkej múky, 1/2 kocky kuracieho bujónu, 1 čL vegety, 5 - 6 lístkov bazalky, 2 strúčiky cesnaku


Ako na to:

Panenku umyjeme, osušíme a odblaníme.


Panenku nakrájame na hrubšie ( 3 - 4 cm ) kúsky, ktoré potom narežeme uprostred, ale nedokrojíme ich celkom


Potom ich naklepeme, osolíme, okoreníme mčk a poprskáme tabascom.



Zoberieme plátky šunky, ktoré kladieme na panenku tak, aby nám prikryla prípadné trhlinky, otvory v mäsku.



Na prednú polovicu plátku uložíme kúsok oštiepka, bazalky, kúsok cibule a kúsok klobásy. Druhú polovicu plátku preložíme na náplň


a špáradlami spojíme okraje.


Pripravíme si múku na obaľovanie, vajcia roztrepeme a rozšľaháme s mliekom (na 1 vajco 1 PL mlieka) . Zmiešame strúhanku a provensálske byliny.



Naplnené panenky obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a napokon v strúhanke zmiešanej s provensálskymi bylinkami.


Vypražíme ich v horúcom oleji a vyložíme na servítku kvôli odsatiu prebytočnej mastnoty.

V panvici rozpustíme maslo, pridáme trocha oleja


hladkú múku, trocha popražíme.



Pridáme pol hrnčeka vody, bujón, mčk, rozmiešame, povaríme a dochutíme vegetou. Upravíme si hustotu omáčky podľa potreby - bude asi treba trocha zriediť, ešte minútku povaríme a odstavíme.



Bazalkové lístky pokrájame nadrobno a pripravíme si cesnak (buď rozsekáme nadrobno alebo prelisujeme), premiešame a vložíme do omáčky.

Panenku na tanieri servírujeme so špargľou alebo zelenou fazuľkou preliate bazalkovo-cesnakovou omáčkou.



Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...