Stále skúšam, vymýšľam, prispôsobujem... kombinujem rôzne recepty na pekárske dobrôtky. Vďaka tomu je pečivo vždy trocha iné. Aj malá odchýlka spôsobí zmenu chute. Ale to je predsa normálne.
Zdá sa, že pri týchto zostanem, lebo nám chutili úplne výnimočne. To ale neznamená, že nebudem robiť aj iné :-) No ale tieto teraz vedú a viem, že dlho budú. Také rožky v obchode nekúpite. Tak si ich upečte :-)
3 PL oleja,
300 g múky T650,
100 g špaldovej múky
70 g múky celozrnnej pšeničnej,
2 čL soli, 1 čL kryšt. cukru,
1/3 kocky droždia, 2 ks Celaskonu (á 100mg),
1/2 čL drvenej rasce, 2 čL majoránky,
semienka na posypanie (slnečnica, rasca, ap.)
Čo na to:
250 ml vlažnej vody,3 PL oleja,
300 g múky T650,
100 g špaldovej múky
70 g múky celozrnnej pšeničnej,
2 čL soli, 1 čL kryšt. cukru,
1/3 kocky droždia, 2 ks Celaskonu (á 100mg),
1/2 čL drvenej rasce, 2 čL majoránky,
semienka na posypanie (slnečnica, rasca, ap.)
Ako na to:
Suroviny dáme do nádoby DP v uvedenom poradí a spustíme program CESTO.
Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, cesto mierne prepracujeme a rozdelíme na dve časti.
Každú z nich rozvaľkáme do tvaru kruhu , rozdelíme na 6 častí a vzniknuté trojuholníkové výrezy vyformujeme do tvaru rožkov.
Poukladáme ich na plech s PNP a dáme ešte pol hodiny kysnúť na teplé miesto (dala som ich do rúry zohriatej na 40°)
Nakysnuté rožky vyberieme z rúry, prikryjeme ich čistou utierkou a necháme na sporáku, kým si rúru nastavíme a vyhrejeme na 220°C.
Pred pečením rožky potrieme slanou vodou, posypeme (ak chceme) nejakými semienkami a soľou a dáme piecť.
Pri 220°C pečieme 10 minút, potom teplotu znížime na 180°C a dopečieme cca 5 minút.
Po vybratí z rúry ich buď poprskáme trocha vodou alebo pomocou štetca natrieme .
Necháme ich vychladnúť na mriežke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára