Čo na to:
4 dl vody,1/2 kocky droždia,
1/2 čL cukru,
2 čL soli,
0,5 kg hladkej múky (špeciál a T650)
Ako na to:
Ingrediencie vložíme do nádoby DP a zvolíme program -cesto.
Po skončení programu vyklopíme vykysnuté cesto na pomúčenú dosku, cesto sformujeme a rozkrojíme na tri časti.
Z každej vyformujeme bagetu a uložíme do formy, ktorú sme predtým pomastili olejom. Necháme cca 15 - 20 minút kysnúť v teple. Potom ich povrch pomastíme olejom a dáme piecť na 200°C 25 minút, pričom na spodok rúry dáme nádobu s vodou.
Upečené bagety posprejujeme a dáme chladnúť na mriežku.
Musím sa priznať, že tieto bagety ma prekvapili. Veľa som od nich neočakávala vzhľadom k použitej bielej múke. Ešte aj muž frfľal, že to bude ako pečivo z obchodu, ktoré ja ohováram.
Bagety zatiaľ chladli v kuchyni na stole a mysleli si, že sú v bezpečí. Ale omyl, omyl!
Vrchný ochutnávač neodolal a pustil sa do nich, ako keby celý deň nejedol :-) Aj keď biele, ale tie z obchodu na ne nemajú... A ráno z nich budeme mať bruschetty... mňam .-)
1 komentár:
Vyšli pekne. Opäť skúsim :-)
Zverejnenie komentára