Čo na to:
1 balenie lístkového cesta, alebo mrazené alebo čerstvé višne (višňový kompót), trocha mletej škorice, 200-250 g mletého maku, hrsť hrozienok, 6 kopcovitých PL práškového cukru, strúhanka z 1 balíčka piškótov, 1,5 dl mlieka, olej alebo maslo, trocha múky, hrozienka, papier na pečenieAko na to:
Pripravíme si makovú plnku tak, že v rajničke povaríme mlieko s makom, cukrom, dochutíme škoricou a hrozienkami. Necháme vychladnúť.
Lístkové cesto rozkrojíme na dve časti hneď po vybratí z chladničky a na pomúčenej doske ho vyvaľkáme úplne natenko. Pokvapkáme ho roztopeným maslom a mašlovačkou ho rozotrieme po ceste, potom na to natrieme makovú plnku, poukladáme višne a posypeme piškótovou strúhankou. Štrúdľu začneme rolovať smerom k sebe a hneď na začiatku zahneme bočné strany cesta do vnútra, aby plnka nevypadla. Štrúdľu položíme na plech s papierom (na pečenie). Obidve štrúdle na plechu upravíme a pomašlujeme maslom.
Môžeme potrieť i rozšľahaným vajíčkom, aby bol povrch po upečení tmavší. Pečieme 20 min asi na 170°. Štrúdle posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára