Čo na to:
8 kopcovitých PL hladkej múky, 1 prášok do pečiva (PDP), 6 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 8 PL oleja, 1 väčšie vajce, 150 g smotany, 4 - (5) PL mlieka, 2 hrste mletých orechov, 1 jablko, 60 g čokolády pokrájanej nahrubo, trocha škoriceAko na to:
Najprv si zapneme rúru a necháme ju vyhriať na 180°C, lebo kým sa vyhreje, pripravíme cesto.V jednej miske si zmiešame hladkú múku, PDP, orechy a škoricu. Do druhej misky dáme vajco, pridáme cukor a vanilkový cukor a šľahačom vymiešame.
Pridáme olej, smotanu, mlieko a vsypeme pripravenú sypkú zmes z misky. Dobre zamiešame a ak je zmes veľmi hustá, môžeme ešte pridať i za lyžicu mlieka (závisí od veľkosti vajca).Potom pridáme nahrubo nasekanú čokoládu a vareškou premiešame.
Lyžicou vkladáme do papierových košíčkov v mafinkovej forme. Do stredu každého košíčka zapichneme klátiky pokrájaného jablka a dáme piecť. Pečieme pri 180°C 20 - 25 minút.Kto chce, môže si poliať čokoládovým toppingom
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára