streda 28. augusta 2013

Bravčové závitky so zeleninou ( v tlakovom hrnci)





Čo na to:

bravčové mäso (vhodné na rezne)
soľ
mleté čierne korenie
chilli paprika
piri-piri omáčka (alebo niečo podobné)
mexiko korenie
slaninka
cibuľa
sušené rajčiny
zelená paprika
kúsok masla
troška rozmarínu
2 strúčiky cesnaku
vývar (alebo bujónkocka)
syr (ementál, švajč. blok ap.)
olej
2 čL solamylu

Ako na to:

Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme, osolíme, okoreníme mčk a necháme chvíľu odležať .


Zatiaľ si pripravíme nasledovné -  sušené rajčiny, chilli, pirri - piri, mexiko korenia,


pokrájame slaninu a cibuľu,


Na panvicu dáme napred slaninu, aby pustila tuk a neskôr pridáme cibuľu (trocha oleja pridáme len v prípade, že tuku v panvici je málo) a spolu ďalej restujeme.


Vrátime sa k rezňom, ktoré dochutíme  horeuvedenými štipľavinami


a občas kontrolujeme obsah panvice, aby cibuľa neprihorela. Pridáme troška masla, mexiko korenie, soľ, mčk a chilli, prípadne aj troška worchestra,


čerstvý rozmarín nasekaný (alebo aj sušený) , ešte chvíľu porestujeme a


po chvíli už odstavíme, dochutíme prelisovaným cesnakom. Dáme bokom trocha schladnúť.


Odstáte rezne potrieme zmesou z panvice (tak, aby sa ušlo na všetky rezne) a plníme sušenou rajčinou, kúskom syra a kúskom zelenej papriky


Plátky mäsa skrúcame tak, aby náplň nevypadla, zopneme ihlicami alebo špáradlami.

V  panvici rozohrejeme olej a závitky zo všetkých strán opečieme, aby sa uzatvorili póry v mäse.


 Potom ich vyberieme na tanier, výpek vlejeme do tlakáča, pridáme olej (alebo nepridáme, závisí od toho, koľko nám ho zostalo vo výpeku), vložíme cibuľu pokrájanú nahrubo, orestujeme a povkladáme závitky.


Zalejeme vývarom (alebo prevarenou vodou s bujónkockou), uzavrieme tlakáč a dusíme cca necelej 1/2 hodiny (vody len toľko, aby sa mäso nepripieklo, neskôr si množstvo šťavy upravíme).
Po otvorení tlakáča zistíme, že závitky sú fajn mäkké, takže ich povyberáme von


a upravíme šťavu (Najprv vyberieme a vyhodíme pásiky kožky zo slaniny, ktoré som tam dala kvôli vôni :-)


Šťavu dochutíme soľou a koreninami podľa vlastnej chuti, vhodíme do nej pokrájané sušené paradajky a prípadne ešte dolejeme trocha tekutiny (ak treba).
V pohári rozmiešame 2 čL solamylu asi v 1 dl studenej vody a vlejeme do vriacej šťavy. Necháme povariť cca 5 - 10 minút a do šťavy vložíme závitky. Povaríme pár minút všetko spolu a odstavíme. Odporúčam aj do hotovej šťavy pridať štipku prelisovaného cesnaku.
Podávame s ryžou alebo ľubovolne upravenými zemiakmi, vhodný alebo najvhodnejší je určite uhorkový šalát. U nás ho robil manžel a riadne prekyslil nálev, takže ja som si dala k tomu iba čisté uhorky (neznášam kyslé)





2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

to je taka dietnejsia verzia spanielskeho vtaka :) vypada to moc dobre. ja robievam s ryzou ale toto je taka inovacia :)) skusim

Anonymný povedal(a)...

uletelo mi toooooo. to sem byla ja atsi :) z mimibazaru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...