Bruschetta je talianska mňamka, ktorá je ako vyšitá pre tieto letné horúčavy. Taliani ju podávajú ako predjedlo, ale ja ju milujem na raňajky či na večeru.
Je to navyše úplne jednoduchá záležitosť, takže ak na ňu dostanete chuť, behom pár minút je hotová.
Čo na to:
4 plátky ciabbatty1 rajčina (strednej veľkosti)
1/4 cibule (strednej veľkosti)
2 strúčiky cesnaku
2 - 3 PL olivového oleja (extra virgine)
morská soľ
mleté čierne korenie
bazalka
Ako na to:
Plátky ciabbatty dáme na plech s PNP a dáme opiecť do rúry len tak nasucho alebo ich opečieme v hriankovači.
Paradajku prekrojíme, vyberieme stred a spolu s cibuľou i cesnakom pokrájame na malé kocky. Všetko spolu v miske okoreníme, osolíme a pokvapkáme 1 PL oleja, pridáme posekanú bazalku a premiešame.
Opečené plátky ciabbatty na tanieri pokvapkáme olivovým olejom a obložíme paradajkovu zmesou.
Neváhajte si bruschetty urobiť, námaha i náklady sú minimálne a dokonale uspokojíte svoje chuťové poháriky.
bruschettový motýľ :-) |
5 komentárov:
bruschettu som jedla teraz v taliansku na dovolenke, ale cakala som ze ju pripravia nejako zaujimavo, nielen hrianku a platok udeneho lososa. to doma si spravim lepsiu:D inak ak mas rada taliansko, cekni moje clanky:) http://lifeparade-by-bashi.blogspot.sk/
Bashi, dakujem za navstevu a za komentarik :-)
Na taliansku kuchynu mame len a len dobre spomienky,vlastne ju povazujem asi za najlepsiu, aku som doteraz mala moznost poznat.
Dobry den, mozem Vas poprosit o kontakt ma Vas?
Dobry den, mozem Vas poprosit o kontakt ma Vas?
môžete mi napísať na e-mail "inanig@gmail.com"
Zverejnenie komentára