Nemám veľmi v obľube vyprážané bravčové rezne, ale tento je výnimkou. Je to vlastne rezeň v haruľovom cestíčku a je naplnený tak po bačovsky :-) údeným oštiepkom alebo syrom a údenou klobásou.
Taká typická slovenská mňamka, nechutne kalorická a sýta a voňavá a dobrá.
Čo na to:
4 bravčové karmenádle bez kostímleté čierne korenie (mčk)
soľ
drvené chilli
na plnenie:
4 plátky oštiepka (údený syr)
1/2 klobásy
2 strúčiky cesnaku
na obalenie:
2 väčšie zemiaky
1 vajce
trocha mlieka
hladká múka podľa potreby
mleté čierne korenie (mčk)
mletá sladká paprika (msp)
majoránka
soľ
3 strúčiky cesnaku
1/4 cibule
na vyprážanie:
masť/olej
Ako na to:
Na plnku si pripravíme plátky oštiepku (môže byť aj iný údený syr), z klobásy ošúpeme šupu a nakrájame ju na kolieska, cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky.
Na obalenie pripravíme haruľové cestíčko: zemiaky očistíme, pokrájame a zmixujeme. Do misky k zemiakom klepneme jedno vajce, prilejeme trocha mlieka a všetko dobre premiešame. Ďalej pridáme korenie (mčk), papriku (msp), soľ a majoránku a po lyžiciach pridávame hladkú múku, aby sme dostali želanú konzistenciu cestíčka, ako robievame na haruľu.
Kto nemá s haruľou skúsenosti, môže sa orientovať podľa varechy. Keď zapichneme varechu do cesta a vydrží v ňom chvíľku stáť, je to ok. Veľmi riedke cestíčko by stieklo a príliš husté múčne cesto by nebolo dobré, takže ho treba trafiť tak akurát. Zamiešame doň ešte nadrobno posekanú cibuľu a pretlačený cesnak.
V panvici necháme rozpustiť lyžicu masti a pridáme olivový olej. Do rozpáleného tuku polievkovou lyžicou kladieme cestíčko a roztiahneme ho na veľkosť vyklepaného rezňa. Na cestíčko položíme rezeň a jemne ho pritlačíme, položíme naň plátky cesnaku a smažíme pod pokrievkou.
Po chvíli uložíme na rezeň plátky cesnaku, syra a klobásy,
Po chvíli uložíme na rezeň plátky cesnaku, syra a klobásy,
na to nacapkáme opäť vrstvu cestíčka, roztiahneme ho po povrchu a znova smažíme pod pokrievkou.
Občas ich skontrolujeme, poposúvame a keď sú zo spodu hotové, pomocou obracačky a plochej varechy ich otočíme a smažíme z druhej strany. Pokrievku odstránime až pred koncom. Bohužiaľ som zabudla odfotiť túto fázu prípravy.
Rezne vyložíme na papierové utierky kvôli odsatiu nadbytočného tuku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára