Všetci si mysleli, že som dnes vyrábala strašne komplikované a prácne jedlo :-)... Chachachaaááá :-))))
Nechceli veriť, že nie. A ani sa im nechcelo počúvať, aké to bolo jednoduché. Ale z tanierov rýchlo ubúdalo, mizlo, až nakoniec zostali prázdne :-). Nič extrovné, ale určite hodné zopakovania..niekedy zase :-)
Čo na to:
3 - 4 ks kuracie prsiasoľ
mleté čierne korenie
drvené chilli
na plnenie:
pár koliesok salám (maďarský, nitran, púchovský)
tenké pásiky oravskej slaninky
syr cheddar (alebo iný)
steriliz. uhorka
hladká múka
olej
1/2 väčšej cibule
oravská slaninka
na zapekanie:
1/2 väčšej cibule
1 PL horčice
1 vajce
2 - 3 PL kys. smotany
soľ, event. vegeta (domáca, bezglutamanová)
červená sladká paprika
2 štipky chilli
čerstvé šampiňóny
syr na posypanie (najlepšie pikantné a rôzne )
zelená vňať (ľubovolná - petržlen, bazalka, pažítka, cibuľka)
Ako na to:
Omyté a osušené kuracie prsia prerežeme naplocho a plátky trocha naklepeme. Potom ich osolíme, posypeme mčk, chilli.
Salámu, slaninu, chedar a uhorky pokrájame na pásiky, resp. v prípade syra a uhorky na klátiky a kladieme ich na polovice kuracích plátov. Druhú polovicu len prehneme cez náplň a okraje popritláčame. Prípadne môžeme náplň stočiť ako španielske vtáčky.
V panvici rozpálime olej, naplnené kuracie prsia narýchlo obalíme v hladkej múke, múku troška strasieme a kladieme do horúceho oleja. Postupne opečieme všetky kúsky a uložíme na tanier.
Do zapekacej misy alebo pekáča pohádžeme na kocky pokrájanú slaninku, rozhodíme cibuľu pokrájanú na plátky a poukladáme opečené kuracie prsia. Všetko to polejeme výpekom z panvice, pridáme ešte necelé deci vody, prikryjeme a dáme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 25 minút.
Zatiaľ očistíme zopár šampiňónov a pokrájame ich na tenké plátky.
Okrem toho pripravíme zálievkovú omáčku: Do misky vyklepneme vajco (pridala som aj 1 bielok, kt. som mala navyše ), pridáme smotanu, horčicu a vidličkou dobre rozmiešame. Pridáme ešte druhú polovicu cibule posekanej nadrobno, dochutíme koreninami.
Omáčkou polejeme všetky kusy v pekáči a posypeme plátkami šampiňónov. Opäť prikryjeme a necháme ešte 10 min. piecť.
Postrúhame syr a najlepšie je použiť viac rôznych druhov... ja som strúhla kúsok nivy, cheddar a parmezán. Syrovej zmesi nemusí byť príliš veľa, slúži na dochutenie šampiňónovej vrstvy. Syrom posypeme jedlo a vrátime do rúry na cca 5 -8 minút zapiecť.
Po vybratí z rúry necháme jedlo postáť aspoň pár minút ( 8 - 10 min), aby sa pri podávaní nerozpadávalo.
Vrch posypeme posekanými bylinkami.
Podávame s novými zemiakmi a zeleninou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára