Čo na to:
polovica sliepky,
2 mrkvy,
1 petržlen,
1/4 zeleru,
1 cibuľa,
1/2 póru,
kúsok kelu,
celé čierne korenie,
soľ,
vegeta
Ako na to:
Mäso dáme do studenej vody v tlakovom hrnci, prihodíme korenie a 1čL soli, dáme variť. Asi po 20 min varenia hrniec otvoríme a pridáme doň všetku zeleninu ( u kuracej polievky je čas kratší - 10 min). Varíme ďalej a po 10-15 min hrniec odstavíme z platne. Necháme postáť a potom z hrnca vyberieme mäso, vývar precedíme cez sitko a dáme ho znova na platňu, dochutíme ho vegetou ( podľa úvahy môžeme pridať bujónovú kocku ) povaríme niekoľko minút a trochu z neho odoberieme do iného menšieho hrnca alebo rajnice . Do tohto zavaríme buď rezance alebo haluštičky,
ktoré potom vložíme do polievkovej misy a zalejeme vývarom pred servírovaním . Ozdobíme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou a môžeme do polievky vložiť kúsky slepačieho mäsa, prípadne mrkvy.
2 mrkvy,
1 petržlen,
1/4 zeleru,
1 cibuľa,
1/2 póru,
kúsok kelu,
celé čierne korenie,
soľ,
vegeta
Ako na to:
Mäso dáme do studenej vody v tlakovom hrnci, prihodíme korenie a 1čL soli, dáme variť. Asi po 20 min varenia hrniec otvoríme a pridáme doň všetku zeleninu ( u kuracej polievky je čas kratší - 10 min). Varíme ďalej a po 10-15 min hrniec odstavíme z platne. Necháme postáť a potom z hrnca vyberieme mäso, vývar precedíme cez sitko a dáme ho znova na platňu, dochutíme ho vegetou ( podľa úvahy môžeme pridať bujónovú kocku ) povaríme niekoľko minút a trochu z neho odoberieme do iného menšieho hrnca alebo rajnice . Do tohto zavaríme buď rezance alebo haluštičky,
ktoré potom vložíme do polievkovej misy a zalejeme vývarom pred servírovaním . Ozdobíme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou a môžeme do polievky vložiť kúsky slepačieho mäsa, prípadne mrkvy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára