Čo na to: 1/2 až 3/4 väčšieho zeleru (taká buľva s priemerom cca 15 cm, ak by bol mladý zeler, tak aspoň 3 ks i s časťou vňate), 1-2 stredné jablká, 1 menšia cibuľa, 1 limeta, majonéza, biely jogurt (najosvedčenejšia je aktivia biela sladká), soľ, cukor, ocot, biele korenie
Ako na to:
Zeler očistíme a umyjeme, rozkrojíme na štvrtiny a postrúhame na pásiky. Podobne postrúhame aj jablká. Limetu vytlačíme do misy k zeleru a jablkám, pridáme veľmi jemne pokrájanú cibuľu, celé premiešame a trocha osolíme. Pripravíme si asi 1 dl nálevu - voda, soľ, korenie, cukor, ocot a polovicu vlejeme do šalátu. Potom pridáme majonézu a jogurt. Dobre premiešame a keď je šalát moc hustý, pridáme i zvyšok nálevu. Necháme ho odstáť v chlade viac hodín.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára