Čo na to:
Plnka: 500 g mletého mäsa (časť hovädzie, časť bravčové), 100 - 120 g ryže, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1/4 čL mčk, 1 čL červenej mletej papriky, podľa chuti trocha pálivej papriky, vegeta, 1 čL bazalky alebo 1 čL majoránky, 2 vajíčka + aspoň 5 ks zelených súmerných paprík
Omáčka: 5 PL oleja, 5 PL hladkej múky, veľká krabica paradajkového pyré (0, 6 l ), vegeta, soľ, kryšt. cukor cca 5 PL, čierne korenie (guličky), príp. 5 gul. nového korenia, 2 klinčeky
Knedľa: http://nasavareska.blogspot.com/2008/10/kneda-paren.htmlOmáčka: 5 PL oleja, 5 PL hladkej múky, veľká krabica paradajkového pyré (0, 6 l ), vegeta, soľ, kryšt. cukor cca 5 PL, čierne korenie (guličky), príp. 5 gul. nového korenia, 2 klinčeky
Ako na to:
Ryžu opláchneme na sitku a dáme ju variť do polomäkka, necháme trocha vychladnúť.
Mäso zomelieme, pridáme k nemu pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, koreniny, vajíčka
Mäso zomelieme, pridáme k nemu pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, koreniny, vajíčka
a masu dobre premiešame. Nakoniec ju zmiešame s ryžou.
Touto zmesou budeme plniť papriky alebo budeme formovať guličky (alebo najlepšie aj, aj ).
Z paprík odrežeme stopky a okolie a vydlabeme vnútro paprík.
Plnku vtlačíme do paprík, zo zvyšku plnky sformujeme guličky.
Do hrnca dáme variť vodu a guľky s paprikami vkladáme do vriacej vody.
Prikryjeme a varíme aspoň 20 - 30 minút prikryté. Po uvarení vyberieme.
Pripravíme si bledohnedú zápražku z oleja a hladkej múky
a zalejeme vývarom z paprík a guliek. Pridáme pretlak, korenie a varíme do zhustnutia.
Osolíme, ochutíme vegetou a pridáme cukor podľa chuti. Omáčku povaríme ešte 5 minút a odstavíme. Vložíme do nej uvarené guličky a papriky.
Spolu prehrejeme.
Podávame so zemiakmi alebo s knedľou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára