streda 26. augusta 2009

Pizzovníky a pizza rožky


   Tieto pečivká robievam dosť často len tak, z dobrého rozmaru, lebo môj muž ich má rááááád.
Hodia sa aj na piknik, na grilovačku, na Silvestra alebo inú oslavu a plnenie závisí celkom od našej fantázie


Čo na to:


cesto:
1/2 kg hladkej múky
3 dl mlieka,
1 dl oleja
3 čL práškového cukru,
1a1/2 čL soli, 30 g droždia

plnka:
kečup
bambino (alebo iný syr v črievku)
cibuľa, cesnak
šunková saláma alebo šunka
eidam, olivy, vegeta, oregano.

Na potretie:
vajco a 1 PL mlieka

Ako na to:

Z prísad vymiesime cesto a necháme vykysnúť. Môžeme aj v DP, ale cesto je pomerne riedke. Vykysnuté rozdelíme na 3 časti, sformujeme do bochníkov a necháme postáť.
Postupne bochníky rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru kruhu.


Pizzovníky

Kruh zľahka potrieme olejom a natrieme kečupom. Na kečup vytlačíme bambino zahriate na izbovú teplotu a lyžicou ho rozotrieme.
Na 2/3 kruhu poukladáme tenké cibuľové prúžky a plátky cesnaku.

Jemne ovegetíme, posypeme oreganom

a postrúhaným syrom.

Na syr uložíme buď plátky šunky, alebo šunku pokrájame na rezance a nahusto rozhodíme,

na ne rozsypeme pokrájané olivy a kúsky paprík (kapie).




Zrolujeme do rolády a pokrájame na kúsky.



Ukladáme ich na plech s PNP, potrieme rozšľahaným vajíčkom



a upečieme pri 180°C asi za 20 minút.




Pizza rožky

Kruhy rozkrájame na 8 častí.



Na jednotlivé osminky kruhu nanášame lyžičkou plnku




a na ňu uložíme olivy - celé alebo pokrájané, všetko jedno :))




Konce kruhového výrezu chytíme a cesto trocha natiahneme. Konce potom založíme dovnútra, aby plnka nemohla vytekať a rožok stáčame k špicu. Ukladáme na plech s PNP. Necháme na plechu ešte chvíľu kysnúť.



Potom rožky potrieme rozšľahaným vajíčkom a jemne posypeme oreganom. Pečieme pri 180°C 20 minút.


Plnka I : asi 100 g roztierateľného taveného syra (syrokrém, bambino, karička ap.), kúsok nivy, 2 - 3 strúčiky cesnaku, lyžica thajskej omáčky na kura, troška arany pasty (taká štipľavá a slaná maďarská papriková pasta), hrubo posekaná bazalka, vegeta podľa chuti alebo soľ. Olivy.

Plnka II : cesto potrieme kečupom, posypeme strúhaným syrom a naň položíme plátok šunky preložený na polovicu. Zrolujeme .


Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...