Myslím, že je nenáležité, aby sme niekoho poučovali, čo je ratatouille... Veď nakoniec vyjde najavo, že my vlastne zmeníme tú francúzsku lahôdku na čosi podobné leču :)
Ale čo už, keď nám to chutí takto? A najlepšia v ňom je tá skvelá šťava...úplná mňamka. Neporovnateľné s tým bežným slovenským (či maďarským?) lečom (paprika, rajčiny).
Ale čo už, keď nám to chutí takto? A najlepšia v ňom je tá skvelá šťava...úplná mňamka. Neporovnateľné s tým bežným slovenským (či maďarským?) lečom (paprika, rajčiny).
Čo na to:
1 baklažán,2 čerstvé papriky,
1 cukina,
2 - 3 zrelé paradajky,
1 väčšia cibuľa,
1 cukina,
2 - 3 strúčiky cesnaku,
3 PL olivového oleja,
trocha čerstvej bazalky, troška estragónu, mčk
soľ (my przníme :-) - dávame aj 2 vajíčka a klobásku alebo párky :)
Ako na to:
Najprv si pripravíme všetky zeleniny,baklažán pokrájame na plátky a osolíme ich. Necháme stáť cca 15 minút. Kým sa z neho uvoľní horkosť, pokrájame ostatné zeleniny. Potom samozrejme pokrájame aj baklažán.Cibuľu s plátkami cesnaku speníme na olejia pridáme papriku, cukinu a chvíľu restujeme. Pridáme soľ a po chvíli aj baklažán,trocha olúpaných paradajok, mčk a estragón.
Dusíme chvíľu prikryté.
Zatiaľ pokrájame bazalku a párok/klobásu/. Asi po 5 minútach odkryjeme a prihodíme k zmesi klobásu a zvyšné paradajky. Znova prikryjeme a ešte chvíľu dusíme.Len chvíľku, aby zeleninky boli stále chrumkavé. Potom do zmesi rozklepneme vajíčka a zamiešame,
možno ešte troška osoliť (ak treba) a povariť, na záver vmiešame bazalku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára