Obyčajné, nič prešpekulované, ale vždy dobré :-)
Čo na to:
8 bravčových rezňov (stehno, karé, pekná krkovička alebo pliecko)
soľ, mčk, drvená rasca,
2 čL kremžskej horčice, 1 čL plnotučnej horčice
2 stredné cibule
4 strúčiky cesnaku
olej alebo masť
trocha hlad. múky na obalenie
1 dl bieleho vína
vývar alebo voda
1 dl mlieka
1 - 2 čL solamylu
Ako na to:
Bravčové rezne narežeme na okrajoch, naklepeme, nasolíme a posypeme drvenou rascou a mčk po obidvoch stranách. Necháme ich pol hodiny postáť v chlade.
Nakrájame cibuľu a cesnak.
Odstáte rezne vkladáme do múky ale iba z jednej strany. (Nie je to nutné, ale je to dobré:-) . Prebytočnú múku oklepeme.
V panvici rozohrejeme olej a všetky rezne postupne opečieme po obidvoch stranách. Opečené odkladáme bokom.
Vo výpeku orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak. Orestované podlejeme vývarom a trocha v panvici povaríme. Potom obsah panvice vlejeme do kastróla alebo tlakového hrnca, (do ktorého sme vložili parák - aby sa nám náhodou mäso neprilepilo na spodok hrnca, keďže sme ho pomúčili a nemôžeme miešať ako v bežnom hrnci.).
Rezne vložíme dnu a podľa potreby ešte podlejeme vývarom, ako obvykle (mäso nemá plávať, má byť čiastočne ponorené). Pridáme obidve horčice. Hrniec uzavrieme a dusíme.
Ak dusíme v tlakovom hrnci, otvoríme ho po 15 minútach, ak dusíme v obyčajnom, priebežne občas premiešavame a podľa potreby podlievame.
Pred dodusením mäsa pridáme víno a dusíme ešte pár minút.
Mäkké rezne vyberieme a šťavu zahustíme zátrepkou z mlieka a solamylu, necháme chvíľu povariť a ak treba, šťavu zjemníme lyžičkou masla. Ale nie je to nutné, mlieko na zjemnenie chuti postačí. Podľa potreby výslednú omáčku nariedime vývarom.
Mäso vložíme do omáčky a prehrejeme.
Ako príloha je vhodná ryža, tarhoňa, zemiaky v akejkoľvek úprave. A samozrejme nezabudneme na uhorkový šalát, ktorý k tomu asi najlepšie pasuje :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára