Čo si pamätám, tak tento koláč robievala moja mama, teta, druhá teta, naša suseda, kamoškina mama :-))) takže je to taký ľudový receptuš a presne ho vystihuje názov FOFR :-D Páči sa mi aj ten koláč, aj jeho názov :-) .
Je to asi prvý koláč, ktorý som kedy upiekla kedysi na strednej škole :-) Keď je málo
času a rodinných príslušníkov "naháňa mlsnota", kľudne sa chopte činu a
vo chvíli máte u rodinky zýšenú karmu K+
Najlepší je s ríbezľami, ale aj čerešňový je skvelý, čučoriedkový je báječný a jahodový mňamózny :-) ale dá sa urobiť aj kombinovaný , veď to je jedno, každý je fajn :-)
Čo na to:
1 hrnček polohrubej múky,
1 hrnček hladkej múky,
1 hrnček kryštáľ. cukru (dala som trocha menej a bol sladký dosť),
1 PDP,
3 vajcia,
1 dl oleja,
1hrnček mlieka (možno pridať vanilkový cukor, strúh.citr. kôru, kakao, ale nie je nutné)
ovocie (čerstvé al. kompótové)
Ako na to:
Všetky ingrediencie dávame postupne do misy a dobre zamiešame, aby sme nemali hrudky.
Rúru si vyhrejeme aspoň 10 min.
Plech vymastíme a vysypeme múkou (alebo dáme PNP) a cesto vylejeme na plech. Na cesto ukladáme ovocie a dáme piecť. Pečie sa asi 40 minút pri 180 - 190°C , skúšame špajdlíkom, či je cesto upečené. Necháme vychladnúť a posypeme troška práškovým cukrom
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára