Čo na to:
400 g kuracích pŕs200 g kuracej pečienky
100 g šampiňónov
3 strúčiky cesnaku
2 vajíčka
2 PL kyslej smotany
2 PL bieleho jogurtu
soľ, mčk, sladká paprika (1/2 čL z každého)
chilli (kto nechce, nemusí)
sójová omáčka
hladká múka
olej
Ako na to:
Kuracie prsia pokrájame na pásiky. Pečienky zbavíme blaniek a pokrájame na menšie kúsky a zatiaľ všetko dáme bokom.
Pokrájané kuracie prsia pokvapkáme sójovou omáčkou, 1 PL oleja a posypeme vločkami chilli (přiměřene).
Rukami túto zmes dobre premiešame a necháme 1/2 hodiny postáť v chladničke.
Kuraciu pečienku dáme do menšej nádobky s vrchnákom a premiešame s bielym jogurtom. Odložíme do chladničky.
V miske rozšľaháme vajcia, pridáme kyslú smotanu, soľ, mčk, sladkú papriku a prelisujeme cesnak. Všetko spolu dobre premiešame. Do tejto marinády vložíme odležané kuracie prsia i pokrájané šampiňóny. Zmes prehodíme do nádoby s vrchnákom a odložíme do chladničky.
Na druhý deň vyberieme kuracie rezance z marinády a odložíme ich do väčšej misy. Do marinády pridáme pre začiatok 2 PL hladkej múky, dobre metlou alebo len vidličkou rozšľaháme, aby sme nemali hrudky. Ak je zmes riedka, múka sa zle rozšľaháva, takže nebojte sa ešte pridať ...ale s citom :-) (Máme dostať cestíčko také husté ako na parížske rezne). Keď máme cestíčko primeranej konzistencie, vylejeme ho na kuracie rezance v mise, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a taktiež pečienku v jogurte. Všetko dobre premiešame a do rozpáleného oleja kladieme kôpky zmesi, ktoré na panvici trocha zarovnáme a sformujeme lyžicou do tvaru rezňa. Necháme ich v kľude, neďobeme do nich :-) , aby sa utvorila celistvá spodná vrstvička. Otáčame ich buď silikónovou obracačkou alebo plochou drevenou varechou. Opražíme z obidvoch strán a ukladáme ich na savý kuchynský papier kvôli odsatiu tuku.
Sú dobré i zastudena a môžu sa pripraviťv tvare menších placiek aj ako studené pohostenie pre návštevu .
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára