piatok 28. júna 2013

Kurací gyros rezeň (tzv. Zorba)


   Opäť jeden z receptov, ktoré som dala na MMB a sem nie. Je to taká jednoduchá rýchlovka, že možno recept ani netreba... snáď len chlapovi :-) Ale nech si tu trčí a kompletuje tie ostatné.

Čo na to:


Kuracie prsia,
soľ, mleté čierne korenie,
gyros, papriková pasta,
olej,
slepačí bujón,
hladká múka,
worcester,
maslo

Ako na to:

Prsia prerežeme naplocho, osolíme, okoreníme mčk, gyrosom a zľahka obalíme v múke. 
Na panvici rozpálime olej a mäso opečieme. Vyberieme ho na tanier a do výpeku pridáme 2 čL múky, zapražíme, pridáme trocha gyrosu a podlejeme vodou.

Šťavu premiešame, pridáme do nej polovicu bujónovej kocky, paprikovej pasty a trocha worcesteru. Povaríme, pridáme vodu, ak šťava príliš zhustla a nakoniec pridáme lyžicu masla. 
Do hotovej šťavy vložíme opečené mäso a poriadne prehrejeme.

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...