Čo na to:
kuracie prsia,cibuľa,
sušené paradajky v oleji,
strúčik cesnaku,
šunka,
zelené olivy,
soľ, mčk, rozmarín,
hladká múka,
olej
Ako na to:
Kuracie prsia rozrežeme naplocho a vyklepeme v mikroténovom sakli. Naklepané rezne jemne osolíme a posypeme korením - mčk. Necháme chvíľu postáť.
Sušené paradajky rozmixujeme (ja som použila 4 PL paradajok, olej som nechala stiecť) a pridáme jeden strúčik cesnaku (paradajky som si urobila v sezóne, tuším mám niekde v receptoch)
Rozmixované paradajky s cesnakom poukladáme lyžičkou na mäso, trocha rozotrieme a poukladáme pokrájané olivy. Prikryjeme plátkom šunky a zavinieme
dobre spojíme ihlicou alebo špáradlami a potom závitky zľahka poobraciame v hladkej múke.
V panvici rozohrejeme olej a závitky opražíme, potom ich vyberieme a na výpeku orestujeme cibuľu pokrájanú nadrobno.
Cibuľu i s výpekom presunieme do kastróla, v ktorom závitky budeme dusiť. Prihodíme i vetvičku rozmarínu. Môžeme pridať ešte trochu oleja ( ja som pridala ten z paradajok), pridáme závitky a zalejeme horúcou vodou.Ak chceme, môžeme do šťavy pridať sušené paradajky alebo ich pridať pokrájané.
Dusíme domäkka ( cca 25 min. ) Šťavu netreba zahusťovať, postačila tá trocha múky, ktorou sme závitky obalili pred tepelnou úpravou.
Podávame so špagetami alebo s dusenou ryžou alebo dusenou tarhoňou
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára