streda, 9. novembra 2011

Baklažánová nátierka




Čo na to:

1 baklažán,
1/2 malej cibule,
5 strúčikov cesnaku,
1 ks Syrokrému (50 g) alebo iného krémového syra,
1 PL kyslej smotany, 1 PL majonézy alebo tatárskej omáčky,
soľ, mčk, olej, zopár lístkov bazalky, trocha kečupu



Ako na to:


1) Baklažán pokrájame na 0,5 cm kolieska, osolíme ich a necháme 30 minút "vypotiť".
2) Vzniknutú tekutinu poutierame servítkami a baklažány opekáme na oleji.
3) Opečené uložíme na kuchynskú papierovú utierku, aby odsala tuk.
4) Polovychladnuté vhodíme do mixéra, pridáme prelisovaný cesnak, syr, majonézu, smotanu,
mčk a zmixujeme.
5) Nátierku ochutnáme, pridáme podľa chuti kečup i soľ a možno dať aj za lyžicu olivového oleja.
Do hotovej nátierky pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a posekanú bazalku ( ak máte jarnú
cibuľku, použite tú aj s vňaťou )
6) Podávame s pečivom alebo opečeným chlebom, doplníme buď čerstvými rajčinami, paprikou
alebou zaváranou kápiou.


3 komentáre:

andurejka povedal(a)...

Vyzerá úžasne, asi budeme mať tento týždeň na raňajkyyy, ďakujem za tip :)))

Kristína povedal(a)...

Ďakujem, Andurejka :) tak dúfam, že si neoľutovala, ak si ju robila... Pre nás je to taká víkendová nátierka
:-) budem ju znova v sobotu robiť

Jana (Recepty z mojej kuchyne) povedal(a)...

ja som ju už tiež robila, bola výborná (len nestíham písať komentáre) ... Krásne a pokojné vianoce prajem ... Jana :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...