Veľmi chutné, povedala by som, že až žravé a návykové sú tieto jednoduché pečivká. Skvele sa hodia pre mamičky s deťmi, pretože deti sa zabavia a môžu pomáhať, učia sa trpezlivosti a získavajú pocit užitočnosti v rodine.
Vedela som hneď, ako som ich zbadala na fotke, že to budú moje obľúbené pokušiteľské skočdohubky. 🍪 No ale nielen moje, lebo rovnako chutili všetkým, každý 👨 👵👩👧👸 sa sápal za skočdohubkami. Bohužiaľ, z uvedeného predpisu ich až tak veľa nie je , tak odporúčam robiť rovno z dvojitej dávky.
Recept je z blogu Nuselská kuchta a bol zverejnený na FB v skupine pecempecen. Ja ho mám odtiaľ.
Mala som doma Pecorino s chilli a hneď som recept skúsila. Bezvadné, až na to, že krekry štíííípali, ale čo iné sa dá očakávať, ak je v syre chilli, však?
Čo na to:
250 g tvrdého syra (grana, parmezán, pecorino ap.)
120 g zmäknutého masla
200 g hladkej múky
1 KL soli
Ako na to:
Syr postrúhame najemno a v mise ho premiešame s roztopeným maslom.
Múku zmiešame so soľou a vsypeme do misy so syrom. Pomocou varešky zmes premiešavame a nakoniec zmes spracujeme rukou. Sformujeme guľu, zabalíme do fólie a necháme odležať v chlade aspoň hodinu. Ja som cesto nechala odležať na balkóne až do rána.
Potom z misy odoberáme cesto lyžicou a medzi dlaňami ho pretvoríme na guľôčku. Guľôčky kladieme na plech s PNP troška ďalej od seba. Priemer guľôčok je cca 1 - 2 cm. Priamo na plechu ich roztlačíme vidličkou.
Upečieme ich vo vyhriatej rúre pri 180°C dozlatista. Predpokladaný čas pečenia je cca 20 min, ale závisí od konkrétnej rúry.
Vychladnuté krekry sú krásne chrumkavé, žravé a chutné. Chuť pravdaže závisí od použitého syra. Čím je kvalitnejší, tým lepšie sú krekry.
3.4. 2017
Robila som ich znova, len som použila syr čedar a napadlo mi dať trocha prášku do pečiva. Syr bol dobrá voľba, ale PDP teda nie je žiadny skvelý nápad. Teda pokiaľ chcete upiecť krekry, ktoré majú byť chrumkavé, tvrdé, žiadny PDP! No keď príde na návštevu stará mama s dedkom, tak potom PDP môže byť. Nebudú mať problém hrýzť ich. 👴👵 Chuťovo ale mňamina👌.
Sypla som ich chia semienkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára