nedeľa 6. septembra 2009

Marinované kuracie prsia (-: podľa bulharského záhradníka :-) - minútka

   Toto jedlo vzniklo len nedávno, taká momentálna inšpirácia. Pri jeho "krste" sme sa nevedeli dohodnúť, či to budú prsia po bulharsky (manželov návrh) alebo prsia po záhradnícky (môj návrh). Nakoniec sme urobili kompromis, a preto ...prsia podľa bulharského záhradníka :)))

Čo na to:

Na marinovanie (2 porcie) : 
korenie gyros, 
olej a kuracie prsia (1 pár) .. 
Na ďalšiu prípravu : 
1 mrkva, 
1/2 papriky zelenej a 1/2 červenej, 
1 strúčik cesnaku, 
1 - 1/2 paradajky, 
gyros korenie, 
1PL oleja, 
kúsok masla
1 čL hladkej múky, 
1/2 bujónkocky, 
soľ, gyros,

Ako na to: 

   Kuracie prsia posypeme korením gyros, uložíme do nádobky a polejeme olejom, v ktorom mäso vyobraciame.  Nádobku uzatvoríme a dáme do chladničky (1 - 2 dni). Mäsko nasiakne gyrosom a bude krásne krehké.   Prsia vyberieme a položíme do suchej teflónovej panvice. Opekáme z každej strany, pričom mäsko v panvici trocha posolíme. Opečené cca po 4 minútach vyberieme.


Do panvice vhodíme cesnak nakrájaný na plátky a nahrubo postrúhanú mrkvu a opečieme (olej nepridávame) asi 2min. Mrkvu vyberieme


a pridáme na kolieska nakrájané papriky, opekáme ich nasucho a podlejeme trošičkou vody, aby nám neprihárali. Vodu úplne vydusíme.

Keď je voda odparená, papriky odhrnieme na jeden bok a na opačný nalejeme 1 PL oleja, pridáme 1 čL hladkej múky. Zapražíme


a do panvice prilejeme vodu, poriadne zamiešame a dáme povariť, pridáme kúsok bujónkocky (stačí aj menej ako 1/2) a povaríme do rozpustenia bujónu....stále nechávame na platni...


pridáme kúsok masla na zjemnenie  
a pridáme kúsok pokrájanej paradajky + pridáme tú oddýchnutú mrkvu. Všetko spolu chvíľku povaríme a keby bolo treba, môžeme trocha zriediť, pridať korenie gyros, osoliť (opatrne, bujón je slaný).


Zamiešame, vložíme opečené a oddýchnuté prsíčka a krátko prehrejeme. A podávame buď so zemiakmi alebo s ryžou. My sme k tomu mali cviklový šalát, ale výborne sa hodí uhorkový i hlávkový. 



Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...