nedeľa 25. augusta 2013

Prírodný kurací rezeň

     Takéto jedlo varievam v časovej núdzi, keď je veľa inej práce alebo dôležité iné záujmy :-)  No a teraz som zavárala, takže som moc času  nemala. Tak preto jedna rýchlovka.


Čo na to:


kuracie prsia
hladká múka

mleté čierne korenie (mčk)
mletá sladká paprika (mčp)
chilli (nadrobno posekaná)
soľ
cibuľa
cesnak
olej

maslo
bujón (vývar al. kocka)

Ako na to:


Kuracie prsia rozkrojíme naplocho, jemne naklepeme a osolíme, okoreníme mčk, mčp a chilli. Rezne necháme postáť v chladničke. 
Zatiaľ môžeme pripravovať prílohu... vhodná je ryža, tarhoňa, zemiaky.
Odstáte rezníky obalíme v zmesi múka + mčp + mčk,  a vkladáme do rozpáleného oleja. Poopekáme ich z každej strany cca 3 min a vyberieme. 
Do výpeku vsypeme cibuľu a dobre ju orestujeme, pridáme 1 čL zmesi, v ktorej sme obaľovali mäso a za stáleho miešania restujeme. Pridáme vývar alebo vodu, dobre premiešame a povaríme. Ak sme pridali vodu, pridáme aj kocku bujónu (alebo aj dve, podľa množstva, ktoré robíme) a musíme povariť o niečo dlhšie. Podľa vlastnej úvahy môžeme pridať aj nejaké sušené bylinky (oregano, provensálske, pažitku, cibuľovú vňať ap.). Pred dokončením pridáme na zjemnenie do šťavy maslo a prelisovaný cesnak. Samozrejme, ak treba doplniť tekutinu, urobíme to. Vložíme opečené rezne, necháme zovrieť a cca 5 minút necháme na minime prebublávať.



Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...